Rewire x Korzo seventh edition

Tijdens de zevende editie van Rewire werd ons een uitstapje naar drie verre werelden, nog geen stap van ons verwijderd bezorgd. De reisleiders: Andrea Belfi, One Man Nation aka Tara Transitory, Jon Gibson Group.

Andrea Belfi

Gelijk een almachtige titaan pakt Andrea Belfi tiny doremi klanken op en vervormt ze tot metershoge melodiegolven op een waterplaneet. Zijn met stokken verlengde handen die soms met een waas van snelheid de vlucht van de libelle imiteren zijn hypnotizing. Zijn drumstel zowel electronisch, als digitaal, als analoog, volkomen onder controle. De bekkens vliegen. Zoals metersbrede roggen dat zo oneindig gracieus kunnen.  Wat ook gaaf was gisteren, was zijn permanent ongetemde haarlok op het voorhoofd. En de bescheiden zekerheid van meesterschap.

Andrea Belfi na zijn set 16 september 2017

One Man Nation aka Tara Transitory
De tweede wereld was One Man Nation aka Tara Transitory. Vertaald naar een planeet deed het me denken aan een levensonvriendelijk en bar oord waarin je inderdaad alleen met jezelf moet kunnen zijn om harmonieus te kunnen overleven. Een samenkomst waar we in het oerdonker lichamelijk nader tot elkaar komen. Hiertoe uitgenodigd door de sjamane die steeds opduikt in de ritmische flikkering van het duister. Schril de muziek. Onheilspellend en verheffend als de multikleur vuurvliegjes en de bizar gestroomlijnde klanken en echo’s die ze tovert. Got it. Loved it. Got scared of it.

Rewire x Korzo #7

Jon Gibson Group
Ook de derde planeet was ontzagwekkend. Jon Gibson Group maakte met een diversiteit aan instrumenten een doorzichtige prachtwereld. Met ín dat paradijs één angstaanjagend blikken roofdier dat nooit ver weg is.

Oren en ogen kregen een kostelijk maal voorgeschoteld. Slag-, blaas- en percussie instrumenten gegarneerd met elektro en digisounds brachten woestijn, jungle, oceaan, stad en ruimte via een nieteindigende geluidsmuur tot ons.
Smullen !

Jon Gibson Group tijdens hun set 16 september 2017


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.