Introductie en bedoeling van de website

Waarom begrijpen we de zinsnede “in de aap gelogeerd”, maar rekent de leraar Nederlands het veel mooiere: “in hotel De Aap gelogeerd” fout.
Het 2e is mooier omdat het direkt beelden oproept van de lobby van hotel De Aap. En de glimlach steeds wanneer je je het kwaliteitsniveau voorstelt van het logeren daar. Grappig !

Al vroeg was ik bezig met het boetseren van taal. Met het herdefiniëren en samensmelten van zinnen nodigde ik gesprekspartners en lezers uit mee te spelen.
Want het is een spel. Iedere keer wanneer er een nieuw woord wordt verzonnen, geassembleerd of herbestemd ontstaat er een raadseltje. Een mini uitdagingkje. Een spelletje dat een gesprek misschien eventjes verrijkt.

Als kind werd mijn gegoochel niet altijd als verrijking beschouwd. Er was vooral vanuit de volwassenenwereld veel argwaan ten aanzien van wat er nou werkelijk was gezegd. Soms kwam men er dagen later nog op terug via strafuurtjes en dergelijke.
Vaker nog was er een met een minuut uitgesteld lachsalvo. Een beetje gekkig voor iemand die zo jong was, maar voor mij was het bewijs voor het bezit van een sleutel om het andere oor net iets langer gesloten te houden.

Tot nu toe

Naast mijn werk als adviseur heb ik songteksten geschreven voor muziekcomposities van mij en van anderen.

Ook rijden er verschillende klusbusjes in Nederland met daarop een reclametekst die ik heb bedacht.
Van 2005 tot 2011 werd ik bovendien regelmatig als columnist gevraagd teksten te schrijven over voetbal.
In april 2017 ben ik gestopt met het werken als adviseur.

Wat ik sindsdien doe, is onder het pseudoniem ‘taalluister’ teksten schrijven, wanneer dat maar kan. In alle vormen die ik beheers en niet beheers. Van commentaren, tot verslagen. Columns, artikelen, essays, recensies. Slogans, motto’s, leuzen, gedichten. You name it.
Woord voor woord aan het werk om mijn ambitie, minimaal één door mij bedacht woord, betekenis of spreekwoord in de dikke Van Dale te krijgen.

Op de reis daarheen hoop ik zonder gêne  honderduizenden glomlachjes en blije ooooooohs te ontlokken aan deze of gene.

En ik hoop dat je mee gaat.

Het waarom van deze website

Deze website is voor iedereen die wil schrijven. En dat zijn er veel getuige alles wat ik voorbij zie komen op Instagram en Facebook. Maar ook op dichtplatforms, hiphopinitiatieven, spoken word events en dergelijke. En de kwaliteit is hoog.

Je kunt je inschrijven op schrijverfora of shared bloginitiatieven, maar te vaak wordt creativiteit en een scherpe pen beknot door te strakke huisregels.

Natuurlijk kun je ook zelf een website opzetten en daar gaan schrijven. Dat doen er heel veel getuige het aantal blogsites.
Dat is leuk als je de technische kennis hebt. Of een budget om het voor jou te laten doen.

Wil je het anders? Vrijer? Kostenloos? Kies er dan voor om hiér te schrijven. Zonder dat je bericht eerst moet worden goedgekeurd. Publicatievrijheid dat is wat ik je bied..

Jij en taalluister

Jou vraag ik jouw brainclicks hier op te schrijven.

Dus graaf je oude poëziealbum op, check de brieven en gedichten die je ooit van je lover kreeg. De sprookjes en verhalen die je aan je kinderen vertelt voor slapen gaan.

Digitize je oneliners. En al die rap- en songteksten die je tot nu toe alleen liet horen aan je dictafoon. Laat ons meelezen.

De foto die je maakte van een grappige tekst of mooi straatgedicht. Je gevoel bij de eerste lik van je viervoetige vriend.

Je ervaringen met een boek, een film, een voorstelling. Het concept van jouw toespraak of preek. Jouw blogging van de reis naar het concert. Een opstel van je leerling over bollen pellen of terugblik op een hilarisch rijexamen.

Kortom, ik wil álles van je lezen.

Maar dan moet jij eerst pennen op ’t web.
Meld je dus aan en registreer. Dat duurt 1 minuut en kan veilig via deze pagina

Laat gauw wat van je te lezen.

-taalluister-


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.