Feedback gevraagd

Beste taalliefhebber,

Op 1 november aanstaande is taalluister.nl 4 maanden in de lucht. Sindsdien zijn er ongeveer zestig bijdragen op de website geplaatst. De meeste daarvan door mij. Van mij.

Daar zijn gedichten en columns bij. Filmverslagen, spoken word mijmeringen, liedteksten, concertimpressies enzovoort. Een allegaartje.

Ondanks dat webstatistieken zeggen dat honderden bezoekers de artikelen op de site lezen, zijn er nauwelijks tot geen reacties van die bezoekers. Geen feedback. Een belangrijk gemis voor een platform dat haar lezers wil blijven boeien.

Ik heb na zitten denken wat oorzaken voor het ontbreken van terugkoppeling zouden kunnen zijn. Geanalyseerd. Webbezoek gemeten. Bezoekersgedrag en klikken bekeken. Van alles. En toen opeens … Dom, dom, dom. Het is heel eenvoudig. Een van de oorzaken is dat ik nooit gevraagd heb om die feedback.

Ik vraag het je nu. Wat vind je van de site? Van het idee van meerdere schrijvers? Van de teksten tot nu toe? De vormgeving? De vindbaarheid, werking en snelheid van de site? Noem maar op.

En misschien ervaar je wel een drempel om te reageren. Bijvoorbeeld te lastig, te langzaam, niet anoniem genoeg. Dat zou ook kunnen verklaren waarom de mogelijkheid tot reageren zo weinig wordt gebruikt.

Je kunt je feedback geven door hieronder te reageren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een reactie te plaatsen onder andere artikelen op de site. Schrijfstijl, originaliteit, grammatica, metrum van een bepaalde tekst becommentariëren bijvoorbeeld. Antwoord krijg je altijd.

Met dank voor je terugkoppeling alvast,

~taalluister~

 

 


Comments to Feedback gevraagd

 • Waarom moet je verplicht naam en email invullen als je een comment wil plaatsen?

  Anoniem 21 oktober 2018 00:45
  • Naam en email zijn niet verplicht. In mijn onervarenheid had ik het berichtsjabloon echter niet aangepast waardoor het lijkt of reageren wél naam en email verplicht stelt. Ik ga het berichtsjabloon aanpassen om het misverstand uit de wereld te helpen. Bedankt voor je reactie.

   taalluister 21 oktober 2018 11:38
 • o ik zie dat je wel anoniem kan plaatsen Maar het lijkt wel door de rode sterretjes bij naam en email

  Anoniem 21 oktober 2018 00:49
  • Zie mijn antwoord hierboven. Het berichtensjabloon is inmiddels aangepast.

   taalluister 21 oktober 2018 11:39
 • Hmm. Aanpassen van het sjabloon heeft nog geen resultaat opgeleverd. Nog steeds zijn de velden Naam en Email zichtbaar. Terug naar de tekentafel dus.

  taalluister 21 oktober 2018 11:56
 • Het is mij nog niet duidelijk waarom de velden van Naam en Email zichtbaar zijn. Ze zijn immers bij reactie niet verplicht. Zodra ik meer weet laat ik het hier weten.

  taalluister 23 oktober 2018 09:12