Review: Happy met de Jaybird Freedom

Ik heb mezelf wijsgemaakt dat ik mijn dagelijkse cardio workouts alleen kan uitvoeren wanneer ik de beschikking heb over muziek. Liedjes die ík leuk vind, gesorteerd en gerangschikt in een speellijst naar mijn keuze.
In de jaren 90 had ik daar een boombox voor met een cassetteplayer. Gaaf ding maar zo lastig te hanteren wanneer je in de beugels van je fiets hangt om in shape te komen.

Tegenwoordig heb je een keur aan oordopjes en headphones in allerlei typen. Bedraad, over ear, bluetooth, in ear, geluidbegrensd, met microfoon, on ear enzovoort. Veel keus.

Een klein maandje geleden ging mijn vorige koptelefoon stuk. Ik bepaalde een budget van € 50,- voor een nieuwe en kocht uiteindelijk de Jaybird Freedom.
Het apparaat gebruik ik bijna uitsluitend bij mijn sessies op de hometrainer en fiets.

Ik hoef niet overdreven voorzichtig te zijn wanneer ik sportzweet op mijn hoofd en gezicht afveeg. Het apparaat blijft dan prima zitten. Dat komt ook door de oordoppen (vlinders) die zodanig kunnen worden afgesteld dat omgevingsgeluiden bijna niet meer hoorbaar zijn.

Ik vind het een pre dat ik me op die manier kan focussen op mijn workout. Buiten op de fiets stel ik de vlinders zo af dat ik verkeersgeluiden kan horen. Wel zo veilig.

De keren dat ik er mee in de regen reed, kon ik mijn playlist probleemloos afspelen. Met mijn iPhone beschermd in mijn rugtas. De bluetooth connectie is erg goed. Mijn ervaring is dat ik tot op 15 meter een ongestoorde verbinding heb.

Sowieso is de connectie van de Jaybird met mijn Applewatch en mijn iPhone vlekkeloos en snel. Het geluid is fantastisch. De gratis app is ook een meerwaarde. Ik hou van een lekker diepe bas. Die kan ik met de app eenvoudig instellen.

Het apparaat is erg gemakkelijk te bedienen. Harder, zachter, terug- en vooruitspoelen. En bellen natuurlijk. De bediening is linkshandig (zit bij je rechteroor)

Wat ik als een minpunt beschouw is dat de batterij van de Jaybird relatief snel leegloopt. Binnen twee uur nadat ik de melding ‘fully charged’ hoor, krijg ik de mededeling dat er nog maar 40% batterij over is. Midden in mijn eerste workout.

Dit betekent dat ik altijd de accu bij me moet hebben omdat ik anders mijn workout in stilte zal moeten beëindigen. Het gewicht van de accu en de plaatsing hoog aan de rechterkant zorgt er daarna voor dat het draagcomfort van de Jaybird iets afneemt.

De kleurstelling van het apparaat is zwart met zilver en grijs. Ik denk dat een feller kleurtje niet alleen vrolijker staat, maar ook helpt om het compacte apparaatje te spotten wanneer zich dat vóór het douchen tussen bidon en handdoek verstopt.
Minor details.

De 30 dagen probeertermijn van CoolBlue loopt binnenkort geruisloos af omdat ik gezien
mijn ervaringen met de Jaybird al met al heel erg tevreden ben met mijn oortjes.

Goed apparaatje !


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.